ATIK YAĞLAR KULLANIMI İLE İLGİLİ PROJEMİZ

Avrupa Mesleki Beceriler Haftası (16/05/2022 -22/05/2022) kapsamında, Bitkisel atık yağların doğaya karışarak doğayı kirletmesini önleme bilinci oluşturma maksatlı projemiz

03.04.2022 469

Tanıtım:

Muffaklarda kullanılan bitkisel kızartma yağlarının doğa ile karışmasını önlemek ve geri dönüşümünü sağlamak için atık bitkisel yağların geri dönüşüme kazandırılması amacıyla farkındalık yaratmak. Bu farkındalığı profesyonel bir davranış haline getirmeyi amaçlıyoruz.

Amaç, ana faaliyetler, beklenen sonuçlar:

Mezun olan öğrencilerimiz otellerde,  restoran ve cafelerde aşçı ve garson  olarak çalışmaktadırlar. Öğrencilerimizin eğitim dönemleri süresince atık yağların doğaya zararlı oldukları ve bu yağların geri dönüşümünün yapılarak bio dizel yakıt üretiminde, sabun üretiminde ve kimya sanayinde hammadde olarak kullanılabildiğini ve ekonomik değerlerinin olduğu bilincine ulaşarak, kullanılmış bitkisel yağların Doğaya karışarak, Doğayı kirletmesini engelleme bilinci oluşturmak.

Proje Koordinatörü: Hüseyin ALTIN

Yiyecek İçecek hizmetleri Alan şefi ;  huseyin.altin@gmail.com