Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı

04.12.2012 3890

YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANI

20-06-202320-06-2023

26-03-201826-03-2018

ALANIN TANIMI: Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandır

maya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

 

ALANIN AMACI: Yiyecek-İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları ve hizmet sektöründeki gelişmeler doğrultusunda, mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

Okulumuzda servis ve mutfak dalları bulunmaktadır.

ALT ALAN DALLARI

 

1. MUTFAK

Tanımı: Mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hâle getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Aşçılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

2.SERVİS

Tanımı: Servise hazırlık, servis yapma, hesabın takdimi ve tahsili yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Servis elemanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.